Wind op zee

​Windenergie speelt een belangrijke rol bij de transformatie naar schone energie in Europa. Het potentieel is groot. DONG Energy heeft wereldwijd de meeste windparken op zee gebouwd. Een kwart van de totale capaciteit van windenergie op zee is ontwikkeld door DONG Energy. In 2016 hebben we onze 1000e windturbine op zee geïnstalleerd. Ons doel is het meer dan verdubbelen van onze beschikbare capaciteit van windenergie op zee in 2020: van 3,0 naar 6,5 Gigawatt (GW). De hoeveelheid elektriciteit die deze parken dan samen opleveren staat gelijk aan de jaarlijkse elektriciteitsconsumptie van 16 miljoen Europeanen.

 

Nederland wil in 2023 in totaal bijna 4,5 GW aan windenergie op zee operationeel hebben. DONG Energy onderschrijft de Nederlandse ambities van harte. De Noordzee is erg geschikt voor het ontwikkelen van windenergie op zee. Er staat veel wind en de condities van de bodem zijn goed. Nederland heeft bovendien een sterke keten van bedrijven en producenten op het gebied van windenergie op zee.

 

Nederlandse bedrijven

Nederlandse bedrijven zijn toonaangevend op het gebied van funderingen, kabels en het installeren van windparken op zee. Ook de havens zijn geschikt, zowel om de onderdelen te produceren als te distribueren. DONG Energy heeft bij de bouw van al haar windparken op zee samengewerkt met Nederlandse bedrijven

Meer informatie voor leveranciers vindt u hier

 

Lees hier meer over onze werkwijze bij het ontwikkelen van windparken op zee. (In het Engels)